Viasat Nature Polsat

SINOPSIS

ÎNAPOI
Dominic Monaghan în sălbăticie este un serial de călătorie ce prezintă expedițiile lui Dominic Monaghan, un actor celebru pentru rolul din „Lost“, precum și cel din „Stăpânul inelelor“. El caută cele mai periculoase, cele mai spectaculoase și cele mai greu de găsit animale din lume.
 

În cel de-al 3-lea sezon al acestei serii populare, Dominic Monaghan descoperă cele mai îndepărtate colțuri ale unor țări precum Bolivia, Madagascar, Sri Lanka, Mozambic și Filipine, în căutarea celor mai mari, mai ciudate și mai uimitoare creaturi de pe pământ. Prezentatorul este cunoscut pentru rolurile sale din Lost și Stăpânul inelelor.

Monaghan este extrem de pasionat de animale. Dragostea lui pentru insecte și reptile s-a născut în copilărie și nu l-a părăsit niciodată. În acest sezon al emisiunii, Dom vrea să descopere exemplare de animale și mai interesante, cum ar fi Cobra indiană, sopârla care zboară, rechinul balenă precum și un exemplar incredibil de rar și înfricoșător, lemurul Aye-Aye. Acestea sunt doar câteva exemple din lista prezentatorului.

În fiecare episod, Monaghan poartă telespectatorii într-o călătorie emoțională și incitantă, în timpul căreia el face tot posibilul să dea nas în nas cu reprezentanții celor mai rare și mai periculoase specii de animale.

Episodul 1

Episodul 1: Belize - Fer-de-Lance

Dom sosește în Belize cu misiunea de a găsi cei mai mortali șarpi din America Latină - Fer-de-Lance. Acesta este un șarpe veninos din familia șerpilor cu clopoței, cunoscut pentru atacurile neprovocate asupra oamenilor. Își merită reputația? Poate să fie doar o legendă urbană? Dom traversează junglele din Belize în căutarea răspunsurilor la aceste întrebări. În timpul călătoriei el vizitează piramidele Mayașe, peșteri misterioase și rătăcește prin pădurile tropicale luxuriante pline de specii de animale neobișnuite.

Episodul 2: Florida - Rechini

Aceasta nu va fi o vacanță normală în Florida. După o întâlnire periculoasă cu un șarpe cu clopoței și cu un aligator impresionant de mare, Dominic părăsește Parcul Național Everglades și pornește spre arhipelagul Florida Keys în căutarea rechinilor. Rechinii sunt animale de pradă care ne provoacă cea mai mare frică, cu fălcile lor puternice, rânduri de dinți și simțurile extrem de acute. Misiunea lui Dominic: să trăiască pe propria piele o întâlnire cu aceste mașini de ucis în habitatul lor natural, sub apă, fără cușcă de protecție.

Episodul 3: Madagascar - Aye-aye Lemur

Dominic ajunge în Madagascar, o insulă renumită pentru animale sale agresive și priveliștile impresionante. În acest episod vom căuta infamul lemur aye-aye. Conform legendei locale, acest lemur cuminte este un demon blestemat și ar trebui evitat cu orice preț. Înainte de a se întâlni cu această creatură misterioasă, Dominic găsește cameleoni, șerpi extraordinari și șopârle Gecko, precum și cel mai mare și cel mai gălăgios lemur din lume.

Episodul 4: Mozambic – Rechinul-balenă

Dominic își propune să înoate cu cel mai mare pește de pe pământ, rechinul-balenă. Găsirea un astfel de specimen este un lucru incredibil de dificil. Prezentatorul începe călătoria în Maputo, capitala Mozambicului. Rechinul este găsit mulțumită ajutorul unui ghid local, care încearcă să localizeze creatura din aer, în timp ce Dom caută în ocean. Aceasta va fi o întâlnire unică.

Episodul 5: Africa de Sud – Leul Alb

În timpul vizitei sale în Africa de Sud, Dom încearcă să găsească cel mai rar reprezentant al familiei felinelor: leul alb de Timbavati. Aceasta este o inițiativă cu adevărat înșelătoare, pentru că doar 13 dintre ei trăiesc în sălbăticie. În plus, se pare că întotdeauna apare ceva care să îi distragă atenția lui Dominic de la căutare. Pe drum, el întâlnește un leu rănit și observă gheparzi care vânează un impala. De asemenea, primește binecuvântarea unui trib local, care crede că leii albi provin din stele și sunt întruchiparea strămoșilor lor.

Episodul 6: Sri Lanka – Cobra indiană

Dominic pornește spre Sri Lanka pentru a afla mai multe despre cei mai cunoscuți șerpi din lume - Cobra indiană. Sri Lanka este cunoscută ca țara șerpilor. Peste 100 de specii de șarpe trăiesc acolo și numărul de mușcăturilor de șarpe este mai mare decât oriunde altundeva în lume - peste 30 000 anual. Vizitând Sri Lanka, Dominic descoperă aspecte puțin cunoscute ale insulei - munții frumoși, plantații luxuriante de ceai, o cultură bogată și temple budiste uimitoare.

Episodul 7: Filipine – Șopârla Zburătoare

Dominic caută o creatură asemănătoare cu... un dragon adevărat. Este șopârla zburătoare din Filipine. Pentru a o găsi, Dominic explorează cele 7000 insule care alcătuiesc imensul arhipelag filipinez. Această aventură îl poartă pe străzile aglomerate din Manila, Munții de Ciocolată din Bohol și ultima frontieră din Filipine: Palawan, unde se întâlnește cu unul dintre cele mai vechi triburi din Asia. Va reuși oare să găsească șopârla zburătoare?

Episodul 8: Amazonul peruan – Țipar electric

Dom vizitează cu barca afluenții întunecați și misterioși ai secțiunii peruane a Amazonului, în căutarea uneia dintre cele mai periculoase creaturi – țiparul eletric. Acest țipar poate descărca până la 600V - suficient pentru a dărâma un taur! Amazonul, cu peste 1500 de afluenți, se dovedește a fi una dintre cele mai mari provocări ale lui Dominic. Expediția îl duce printr-o pădure tropicală unică și, de asemenea, prin centrul Iquitos - cel mai mare oraș de pe pământ care este inaccesibil pe cale rutieră.

Episodul 9: Anzii peruani – Broasca de apă din Lacul Titicaca

Dominic este în Peru în căutarea uneia dintre cele mai ciudate și mai mari reptile din lume – Broasca de apă din Lacul Titicaca. În timpul călătoriei, Dominic înoată cu lei de mare, eliberează un condor andin, tunde o Vicunia și pătrunde una dintre cele mai unice culturi din lume - oamenii Uru, care trăiesc pe insule plutitoare de stuf de pe Lacul Titicaca. În această călătorie epică, care începe de la nivelul mării și ajunge până la 4876m, Dominic se luptă cu căldura, cu frigul, altitudinea și soarele dogoritor de Andină. Dar va găsi broasca rară din Lacul Titicaca?

Episodul 10: Brazilia - Furnicarul gigant

După o zi de plimbare în Sao Paolo, Dominic pornește spre Pantanal – cea mai mare zonă mlăștinoasă din lume. El caută cel mai ciudat animal din Pantanal - Furnicarul gigant. Limba lui lungă de 60cm poate linge 35 000 de termite pe zi. Furnicarul gigant se aseamănă cu un aspirator viu. Stabilindu-și baza într-o fermă de vite, Dominic traversează Pantanel cu avionul, barca și calul. Cu toate acestea, găsirea gigantului furnicar în acest teren vast și umed nu va fi ușor.

Episodul 11: Bolivia – Ursul cu ochelari

Dom pornește spre pădurile adânci și îndepărtate ale Anzilor din Bolivia. El caută o creatură pe care puțini oameni au văzut-o vreodată și despre care puțini au auzit – Ursul cu ochelari. Pe drumul spre pădurea cețoasă, el traversează deșerturi aride, vulcani, lacuri pline de flamingo și vizitează capitala aflată la cea mai mare altitudine - La Paz. Pe drum, Dom descoperă că Bolivia este una dintre cele mai diverse țări de pe pământ.

Episodul 12: Palau - Crabii Coconut

Traversând nisipurile albe și apele turcoaz din Palau, Dom este în căutarea celui mai mare crustaceu de pe pământ – crabul coconut. Distanța dintre picioarele sale atunci când acestea sunt întinse poate ajunge și la 91cm, ceea ce îl face sa arate ca un personaj dintr-un film de groază. Ghearele sale din față pot transporta greutăți de până la 29 kg. În Palau, Dom descoperă un lac plin de meduze aurii. Peisajul de basm plin de corali este stricat de relicvele celui de-al Doilea Război Mondial - rămășițele avioanelor de luptă japoneze.

Episodul 13: Indonezia - Urangutan

Împreună cu campionul la surfing, Kalani Robb, Dom explorează coasta din Bali. După ce a primit un apel de urgență de la un prieten, el se îndreaptă spre Sumatra pentru a ajuta la salvarea unui grup de urangutani. Habitatul lor este pus în pericol de pădurari, iar urangutanii trebuie mutați într-o altă parte a pădurii extinse. În timpul acestei călătorii, Dom descoperă cultura bogată a Indoneziei, împreună cu peisajele sale exotice.
Vizita
Descoperiți lumea sălbatică a lui Dominic Monaghan - ajutați-l să găsească animale sălbatice.
Navigați făcând click pe săgețile de pe roata de navigație
sau utilizând tastatura