Viasat Nature Polsat
Leul Alb
  • Răspândire: Trăiesc în zonele cu iarbă, în savanele și semi-deșerturile din Africa de Sud.
  • Aspect: Acești prădători pot avea un corp lung de până la 3 metri, fără a include și coada lor lungă, iar masculii pot cântări și 250 kg.
  • Alimentație: Trăiesc de pe urma animalelor de dimensiuni medii, de exemplu antilope și zebre
  • Lucruri interesante: Leii albi nu sunt o specie distinctă de leu. Ei sunt o variație de culoare, iar nuanța lor caracteristică se datorează unei singure gene, pe care ambii părinți trebuie să o aibă. Practic, leii albi nu apar în sălbăticie, deoarece aceștia sunt o pradă valoroasă pentru braconieri.
Ursul cu ochelari
  • Răspândire: regiunile muntoase din Venezuela, Columbia, Ecuador, Peru și Bolivia.
  • Aspect: Ursul cu ochelari se numește așa datorită „măștii“ sale brun deschise, care se deosebește de restul corpului său maro închis. Masculii pot cântări și 130 kg, în timp ce femelele nu ajung la astfel de dimensiuni și cântăresc până la 65 kg.
  • Alimentație: O dietă bogată în frunze, fructe, rădăcini, iar uneori pot vâna animale mari.
  • Lucruri interesante: Aceasta este o specie pe cale de dispariție. Este cel mai erbivor dintre toți urșii.
Lemurul Aye-aye
  • Răspândire: specia este endemică în Madagascar și se găsește doar acolo.
  • Aspect: Acesta poate avea o lungime de până la 1 m (inclusiv o coadă de aproximativ 50 cm) și poate cântări 3 kg. Are un deget mijlociu caracteristic, lung și cu o unghie ca un cârlig, folosit pentru a trage insectele și larva din crăpăturile copacilor.
  • Alimentație: mănâncă mai ales insecte, fructe, nuci de cocos, bambus și stuf.
  • Lucruri interesante: Este o specie pe cale de dispariție. Localnicii cred că acela spre care va arăta cu degetul, va suferi o moarte subită în curând.
Furnicarul gigant
  • Răspândire: Savane, mlaștini și păduri din America Centrală și de Sud.
  • Aspect: Lungimea corpului său poate fi și de 2m și cântărește între 18 și 25kg. Este caracterizat de un bot lung, adaptat pentru a extrage furnicile din mușuroaie. Are o limbă ce poate depăși 60 cm lungime și este acoperită cu o salivă lipiciosă care îl ajută să prindă mai eficient furnicile și termitele.
  • Alimentație: mănâncă mai ales furnici, termite și larve.
  • Lucruri interesante: Este o specie pe cale de dispariție. Cea mai lungă limbă de furnicar care a fost înregistrată măsura 75cm.
Uranguan
  • Răspândire: Acesta poate fi găsit doar în pădurile tropicale din Borneo și Sumatra.
  • Aspect: Femela poate avea până la 130cm înălțime și 45 kg. Un mascul poate ajunge la o înălțime de 180 cm și o greutate de peste 120 kg.
  • Alimentație: Se hrănesc în mare parte cu fructe, frunze, termite, insecte și ouă de păsări.
  • Lucruri interesante: Este o specie pe cale de dispariție. Dintre toate maimuțele, urangutanii sunt cei mai puțin agresivi și sunt caracterizați printr-o personalitate prietenoasă.
Șopârla Zburătoare
  • Răspândire: Trăiește în pădurile tropicale și în plantațiile de cauciuc din Asia de Sud-Est - în Filipine, Borneo, Sumatra și în Thailanda, Vietnam și Indonezia.
  • Aspect: Aceasta poate avea până la 19-22cm lungime și are flapsuri de piele între coaste care îi permit să zboare din creangă în creangă.
  • Alimentație: Cel mai adesea mănâncă insecte, în special furnici și termite, dar și păienjeni.
  • Lucruri interesante: Poate plana distanțe de până la 15 metri.
Tarantula mexicană cu fundul roşu
  • Răspândire: Poate fi găsită în Mexic, dar și în Belize, El Salvador și Guatemala.
  • Aspect: Cu picioarele întinse, poate avea o lungime de 16,5 cm. Corpul său are două tipuri de păr: fire de par mai scurte și mai lungi, care au rol de apărare și uneori pot avea o culoare galbenă pe carapace și picioare.
  • Alimentație: În principal insecte, șopârle și rozătoare.
  • Lucruri interesante: Păianjenii care mănâncă păsări sunt adesea numiți în mod eronat tarantule. Părul său este un organ extrem de sensibil, care poate detecta cea mai mică mișcare a pâmântului cauzată de o insectă care merge în apropiere.
Broasca de apă din Lacul Titicaca
  • Răspândire: Apele lacului Titicaca și râurile care se varsă în lac.
  • Aspect: Una dintre cele mai mari broaște acvatice din lume, acesta poate avea până la 14cm lungime. Are pielea ridată, iar datorită acestui lucru are o suprafață corporală crescută și astfel poate absorbi mai mult oxigen din apă.
  • Alimentație: Preponderent amfipodele, insecte, melci și pești.
  • Lucruri interesante: Specia a fost menționata pentru prima dată de Jacques Cousteau în anii 1970. Unele dintre specimenele observate au avut în jur de o jumătate de metru lungime și cântăreau aproximativ un kilogram.
Şarpele Fer-de-Lance
  • Răspândire: Trăiesc în luxuriantele pădurile tropicale din America de Sud (Peru, Ecuador și Columbia) și America Centrală (din Panama până în Mexic). Sunt șerpi arboricoli și petrec cea mai mare din viața lor printre ramurile inferioare ale copacilor.
  • Aspect: Pot crește până la 220cm. Au un rând de solzi țepoși deasupra fiecărui ochi care arată ca niște sprâncene. De asemenea, au o varietate de culori.
  • Alimentație: Cel mai adesea mănâncă broaște, șopârle, manifere de mici dimensiuni și păsări.
  • Lucruri interesante: otrava unor speciile poate fi fatală pentru om.